Termopane Gealan

Click pe linkul de mai jos (scris cu rosu) pentru

calculator termopane gealan

Gealan este o companie germana producatoare de profile PVC pentru usile si ferestrele termopan. A fost infiintata in 1921 ca atelier de pielarie, iar ulterior si-a diversificat activitatea, realizand primul profil pentru geamuri si ferestre termopan in 1968. A renuntat ulterior la celelalte domenii de activitate si s-a concentrat pe construirea profilelor PVC. Subsidiara din Romania a fost infiintata in 1997, ajungand astfel la o activitate de peste 20 de ani. Grupul german a fost ulterior achizitionat de Veka, in 2014, insa profilele PVC si-au pastrat denumirea.

Vorbim adesea de termopane Gealan insa trebuie retinut faptul ca firma nu produce geamuri termopan ci doar profilele PVC, la fel ca alte companii precum Veka, Salamander sau Rehau.

Avantajele termopanelor Gealan

Profilele PVC Gealan au numerose caracteristici pentru care sunt recomandate pentru orice tip de geamuri si ferestre termopan. Dintre avantajele acestora putem aminti raportul calitate-pret foarte bun, rezistenta in timp, izolare fonica si termica excelenta, diversitatea si folosirea celor mai bune tehnologii pentru realizarea lor.

Una dintre cele mai vechi tehnologii folosite de Gealan este cea numita Acrylcolor. Clientii care vor profile PVC de o anumita culoare pot aplica o folie, care se poate desprinde sau poate fi arsa de soare. Tehnologia amintita are avantajul ca face de la inceput profilul PVC cu o anumita culoare, fara a mai fi nevoie sa fie lipita folia. Nu doar folosirea tehnologiei Acrylcolor reprezinta un avantaj ci si gama variata de culori ale profilelor PVC produse cu ajutorul acesteia.

Rezistenta mare in timp este data in principal de armatura si de modul in care sunt dispuse camerele. Acestea contribuie si la o izolare termica si fonica mai buna. Spuma izolatoare introdusa in interiorul profilelor are si ea un rol important in reducerea trasferului termic si fonic.

Un avantaj important al profilelor PVC este ca ofera o ventilatie superioara a geamurilor si ferestrelor termopan, care nu se mai aburesc. In acest sens este folosit sistemul automat de ventilatie GECCO, adica Gealan Clima Control.

Gealan STV este un alt sistem inovator al companiei. Acesta permite ca sticla sa se lipeasca de profilul PVC cu ajutorul unei benzi adezive conceputa special pentru acest lucru. Modul obisnuit de asezare al geamurilor nu se schimba.

Exemple de termopane Gealan

Gealan produce numeroase tipuri de profile PVC, cu dimensiuni diferite si cu un numar mare de camere, care poate ajunge pana la sapte. Mai jos se pot gasi cateva exemple.

Profilul Gealan S 8000 IQ are o adancime de constructie de 74 milimetri, asigurand o izolare fonica si termica foarte buna. Camera principala are dimensiuni mari pentru a permite o armare cat mai buna. In total, acest tip de profil poate avea cinci sau sase camere, insa e posibil ca Gealan sa multiplice numarul de camere pentru acest tip de profil.

Profilul Gealan S 9000 are o grosime maxima de pana la 82,5 de milimetri, ceea ce il face adecvat atat pentru geamuri termopan cu doua foi, dar si cu trei foi (tripan), cu o grosime de pana la 52 milimetri. Folosirea acestuia poate duce coeficientul de transmisie termica la Uf 0,92 W/(m2K).

Gealan-Kubus este printre cele mai noi profile ale companiei. Producatorul promite ca cerceveaua ajunge sa fie invizibila de la exterior. Aspectul acestui profil este unul cat se poate de modern si pune mult mai mult in evidenta geamul termopan.

Confortul dvs si economisirea factorilor energetici este o prioritate pentru producatorul Gealan de origine germana, astfel incat termopane create de el sunt cu adevarat o investitie facuta pe cativa zeci de ani.

termopaneAtat ferestre termopan precum si geamuri termopan produse de gealan sunt facute din materiale eco, si pot avea diferite culori ale lemnului de la mahon pana la diferite specii de stejar.

Orientarea noastra catre termopane gealan este cauzata in primul rand de durata de viata a acestora care se poate indinde pana la 40 de ani, nefiind nevoie deci de inlocuirea termopane gealan sau de vreo reparatie in ceea ce le priveste.

Totodata termopane gealan sunt construite cu mai multe randuri de sticla si cu mai multe camare (de regula pana la 6), astfel incat confortul dvs sa fie desavrasit.

Astfel ca aceste feluri de termopan produse chiar de corina gealan le puteti folosi pentru balcon termopan si veti izola total acest spatiu folosind si feronerie termopan, foarte importanta si ea.

In materie de modul cum sunt echipate termopane gealan pot avea ca sticla, un geam low-e care datorita calitatilor sale va va proteja mult mai bine termic.

Suma de bani pe care ar trebui s-o platiti, adica termopane preturi/ preturi termopane gealan o puteti socoti si in mai multe rate lunare astfel incat sa nu fie nevoie sa va lipsiti de o suma mai mare de bani.

Cum tamplaria pvc este extrem de importanta cand ne gandim la realizarea protectiei fonice si termice termopane gealan pot fi aplicate deci cu tamplarie pvc gealan, o tamplarie imbunatatita de specialistii in domeniu.

Tamplarie aluminiu poate fi o alta varianta in conditiile in care doriti un alt material foarte rezistent la conditiile de mediu, insa nu este un asa bun izolator cum vor fi termopane produse din profile pvc rezultate dupa folosirea utilaje pvc.

Acelasi principiu este valabil si pentru celalalt producator german rehau iar pentru a afla mai multe lamuriri cu privire la acest aspect rehau.ro este rezolvarea.