Reparatii Termopane

Click pe linkul de mai jos (scris cu rosu) pentru

calculator reparatii termopane

Termopanele, fie ca vorbim de usi sau ferestre, sunt construite in asa fel incat sa reziste o perioada indelungata de timp. Durata de viata a acestora poate creste daca sunt intretinute bine si reparate la timp. Repararea termopanelor este importanta si pentru mentinerea standardelor initiale in ceea ce priveste eficienta termica. Feroneria poate slabi astfel incat sa permita curentului de aer din exterior sa patrunda in interior.

Fie ca vorbim de o fereastra sau de o usa termopan, problemele care pot fi rezolvate prin reparatii termopane sunt cam aceleasi. Unele pot fi rezolvate de proprietari, indiferent de experienta lor, altele necesita interventia unui profesionist.

Situatii frecvente in care e nevoie de reparatii la termopane

Cele mai frecvente situatii in care e nevoie de repararea termopanelor sunt legate de feronerie si de garnitura de etansare. Acest tip de probleme pot aparea de la sine, odata cu trecerea timpului, din cauza deschiderilor si inchiderilor repetate ale usilor sau ferestrelor termopan dar si din cauza fluctuatiilor de temperaturi.

Pot aparea insa si alte probleme care necesita repararea termopanelor si aici este nevoie neaparat de interventa specialistilor. Provilele PVC si geamurile termopan sunt extrem de rezistente astfel incat problemele pot aparea accidental. Putem aminti lovirea si spargerea geamurilor, lovirea si indoirea profilelor etc.

Ce presupune repararea feroneriei termopanelor

Daca nu este lovita sau indoita, adica daca nu trebuie inlocuita, feroneria (elementele care compun sistemul de inchidere) necesita doar reglaje. E impropriu spus ca trebuie reparata in acest caz. Reglajele se pot face de proprietar cu ajutorul unor chei imbus sau surubelnite. Aparent lucrurile sunt simple, insa de multe ori, din lipsa de timp sau din dorinta de a fi facute lucrurile asa cum trebuie, se poate chema o firma specializata in reglarea si repararea termopanelor.

Putem fi chemati oricand este nevoie de serviciile noastre, indiferent de dificultatea raparii termopanelor, indiferent daca e nevoie de reglarea sau inlocuirea feroneriei ori doar reparerea altei componente a termopanelor.

Feroneria poate fi inlocuita in intregime sau doar pe componente. La finalul interventiei asupra feroneriei, termopanul va fi ca nou, atat ca aspect ct si ca functionalitate. Profilele PVC nu vor fi afectate in nici un fel.

Din cauza diferentelor de temperaturi din Romania, feroneria termopoanelor trebuie reglata de doua ori pe an, primavara si toamna. Profilele PVC se pot contracta si dilata astfel incat izolarea termica poate scadea usor. Reglajul il poate face o firma specializata in reglarea termopanelor sau poate fi facut de fiecare persoana in parte.

Alte lucruri despre repararea termopanelor

Dupa feronerie, garnitura de etasare este prima componenta a unui termopan care poate ceda prin simpla utilizare. Despre aceasta nu se poate spune ca poate fi reparata ci doar inlocuita. Inlocuirea garniturii de etansare se poate face foarte simplu, prin dezlipirea celei uzate si prin lipirea alteia noi. Este indicat sa fie chemata o firma specializata in reparatii termopane pentru ca in urma inlocuirii garniturii sa nu apara defecte vizibile atunci cand fereastrele sau usile termopan sunt deschise.

Geamurile termopan si profilele PVC nu pot fi reparate decat de o firma specializata. Inlocuirea geamului termopan spart poate fi inlocuit sau reparat fara o interventie asupra profilelor PVC, care raman fixate in zid. Un geam termopan poate fi reparat atunci cand e sparta o singura foaie de sticla. E bine insa sa fie cerut un pret atat pentru repararea geamului termopan cat si pentru inlocuirea lui. Uneori poate fi mai convenabila inlocuirea decat repararea.

De asemenea, profilele PVC fixate in zid nu sunt scoase nici cand se repara profilele cercevelei care se deschide, adica cea prinsa in balamale.

De ce e importanta repararea termopanelor

Exista suficiente motive pentru a repara termopanele. Poate cel mai important este acela al mentinerii eficientei termice initiale. Un profil fisurat sau indoit poate permite frigului sa treaca prin usa sau fereastra termopan. Izolarea termica si fonica va fi mentinuta la standardele de la inceput doar prin repararea la timp a termopanelor.

Un alt motiv important pentru ca termopanele sa fie reparate este acela ca astfel poate fi crescuta durata de viata a acestora. O fisura intr-un profil poate permite umiditatii sa se instaleze si sa il degradeze. Indoirea profilelor PVC in anumite zone ii poate permite umiditatii sa ajunga la feronerie si sa o degradeze astfel incat termopanele nu se mai inchid si deschid corespunzator.